maanantai 25. lokakuuta 2010

50 ruusua



Juhlimme isovanhempieni 50-vuotishääpäivää perheen parissa ruokapöydän ääressä. Tein jälkiruokakahville kakun, jota koristi 50 sokerimassaruusua. En ole ruusujen tekoa aiemmin kokeillut ja surffailin jonkun aikaa blogeja läpi, ennen kun aloin niitä näpertelemään. Ohjeissa massa piti kaulia ja siitä ottaa muotilla paloja terälehdiksi, mutta tein itse kukat yksinkertaisemmalla tekniikalla. Tämä tekniikka toimi ihan hyvin, varsinkin kun ruusujen ei tarvinnut olla keskenään saman kokoisia, eikä pieniä kauneusvirheitäkään huomaa isosta joukosta.

Ruusun pohjaksi pyöritellään pieni kartio



Terälehdet aloitetaan tekemällä pallo, joka litistellään sormin niin, että alaosa jää hieman paksummaksi ja yläosa on mahdollisimman ohut.



Ensimmäinen terälehti kiedotaan kartion ympärille



Seuraavat terälehdet suunnataan niin, että keskikohta on suunnilleen siinä, mihin edellinen lehti loppui.



Kun ruusu on mieluisan kokoinen, leikataan alaosasta turhat pois.



Ruusun voi laittaa vaikka foliokuppiin lopullisen muotoilun ajaksi, jos haluaa kääntää terälehtien yläosia hieman ulospäin.


Ja tässä vielä läjä kukkia.



Itse kakku oli neljän munan sokerikakku, täytteenään hilloa, banaani-persikkapilttiä ja diplomikreemiä. Kuorrutuksena Flora Vispiä ja ruusujen kaverina vielä kultaisilla nonparelleilla tehty "50". Osasin tuosta kermavaahdosta tehdä jälleen uskomattoman tökerön näköistä, mutta jospa sekin vielä joskus onnistuisi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti