perjantai 10. joulukuuta 2010

Minttusuklaatorttu

Tämä torttu kuului perheemme suosikkeihin siihen asti, kunnes tärkein raaka-aine katosi kaupoista. Ohje taitaa olla alunperin Pirkka-lehdestä, tai jostain muusta K-kaupan julkaisusta. Alkuperäisessä ohjeessa torttuun tarvitaan Pirkka-minttusuklaapalloja, joita ei tosiaan samanlaisessa muodossa ole ollut kaupoissa enää vuosiin. Aiemmin olen kokeillut korvata minttusuklaan minttusuklaakonvehdeilla, mutta niitä löytyy vain joistakin irtokarkkihyllyistä. Nyt hoksasin Pandan minttusuklaalevyn sopivan tarkoitukseen loistavasti, sen koostumus vastaa todella hyvin noita edesmenneitä minttusuklaapalloja.

MINTTUSUKLAATORTTU

170 g tummaa suklaata
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

Kuorrutus

200 g minttusuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita tai margariinia


Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa koko ajan sekoitellen. Jätä seos jäähtymään. Vaahdota valkuaiset. Sekoita suklaaseokseen sokeri, keltuaiset ja jauhot, sekä valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Itse laitan vuoan pohjalle vielä leivinpaperin, niin helpottaa kakun siirtelyä myöhemmin. Paista 175 asteessa 20-25 minuttia. Jos kakku tummuu liikaa, peitä se paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla. Anna jäähtyä.

Kuorrutuksen ainekset sulatetaan kattilassa ja valutetaan sitten jäähtyneen tortun päälle.

Tämän version yritin jälkeenpäin koristella valkosuklaalla, mutta ei se kakkua ainakaan kaunistanut. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti