perjantai 10. joulukuuta 2010

Piparkakkutoffee

Eilen aamulla Kaleva tarjosi aamukahvilla inspiraation, kun sieltä löytyi herkullisen kuuloinen piparkakkutoffeen ohje. Sehän oli siis välittömästi testattava. En ole aiemmin karkkeja kauheasti tehnyt, ainoat kokemukset taitavat olla jostain erittäin kovasta ja pahanmakuisesta itse tehdystä "Daimista". Tämäkin versio meni ensin pilalle, seos taisi palaa kun tein suoraan ohjeen mukaan, kun sain aikaan vain erittäin tumman ja kovan levyn. Tänä aamuna uusi yritys, ja lopputulos miellytti näkö-, maku- ja hajuaisteja.



PIPARKAKKUTOFFEE

1 dl kuohukermaa
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl sokeria
1 tl piparkakkumaustetta

Sekoita ainekset suuressa lasikulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 6 minuuttia. Sekoita ja kuumenna vielä pari minuuttia. Kaada seos voidellulle folioarkille ja anna jäähtyä. Leikkaa toffee paloiksi ja kääri esim. voipaperiin.

Itse käytin piparkakkumausteen sijaan kardemumaa, kanelia, pomeranssia, neilikkaa ja inkivääriä, yhteensä tuon teelusikallisen verran. Tuo ohjeen mukainen aika oli ainakin meidän mikrolla liikaa, siinä taitaa tehoja olla 800 W. Toisen annoksen tein niin, että sekoitin viiden minuutin jälkeen, ja sen jälkeen käytin mikrossa vielä pari kertaa minuutin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti