keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Suolasta ja makiaa - pähkinäinen mutakakku



Maalaisunelma-lehti 2/2011 sisälsi ison läjän suklaisia reseptejä, joita on ihan pakko testata. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi pähkinäinen mutakakku. Kakku on helppo ja nopea tehdä, kuorrutteenkin voi halutessaan jättää pois. Suolapähkinöiden maku on hyvää vastapainoa todella makealle kakulle.

Pähkinäinen mutakakku

Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
n. 10 Dumle-karkkia

Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 dl (suola)pähkinöitä

Kakku tehdään irtopohjavuokaan. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi niin, että sen reunat jäävät vuoan ulkopuolelle. Tämä helpottaa valmiin kakkun irrottamista vuoasta. Voitele vuoka ja sulata voi valmiiksi. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe sekä sula voi. Kaada taikina vuokaan ja painele Dumlet kakkuun. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota sen jälkeen vuoan reunat.
Sulata kuorrutteen suklaa ja sekoita mukaan pähkinät. Levitä seos kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti